SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Jadłospis

Jadłospis JD 20 2018                                                             15.10.2018 – 26.10.2018

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
8:15 śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą drobiową, pomidor koktajlowy, jabłko, kawa na mleku, (1, 2)

8:15 śniadanie

Płatki jaglane na mleku. Piecz. mieszane z masłem, żółtym serem, keczupem, sałata bawarka,  (1,2)

8:15 śniadanie

Grahamka z masłem, pastą z szynki, papryka, jabłko, kakao (1, 2, 3)

8:15 śniadanie

Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, rzodkiewką, pomidor, sałata, praż. słonecznik, Inka (1, 2)

8:15 śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo miesz. z masłem, dżemem z moreli, marchewka, kalarepa, herbata z miodem i cytryną. (1, 2)

10:00 sok owocowy 10:00 sok owocowy 10:00 sok owocowy 10:00 sok owocowy 10:00 sok owocowy
11:30 obiad

Zupa grochowa z białą kiełbasą i majerankiem. Makaron z sosem pomidorowym, parówka drobiowa, ogórek w słupkach, kompot owocowy (1, 2, 3, 6)

11:30 obiad

Rosół z makaronem i z zieloną pietruszką. Kurczak gotowany w sosie potrawkowym z ryżem, marchewka z groszkiem, banan, kompot owocowy (1, 2, 3,4)

11:30 obiad

Zupa jarzynowa z ziel. pietruszką. Jajko sadzone, ziemniaki puree, bukiet z warzyw gotowanych, szpinak, jabłko, kompot owocowy. (1, 2, 3, 4)

11:30 obiad

Zupa brokułowa zabielana śmietaną, ziel. pietruszka. Kasza pęczak, gulasz wieprzowy, buraczki  gotowane, jabłko, kompot owocowy. (1, 2, 3, 4)

11:30 obiad

Krupnik z kaszą jęczmienną, z. pietruszka. Pulpety z mintaja, ziemniaki z białym sosem, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i koperkiem, jabłko, kompot ow. (1, 2, 3, 6)

14:15 podwieczorek

Pieczywo miesz. z masłem, pasta z tuńczyka z białym serem, ogórek kwasz., jabłko, herbata z miodem i cyt. (1,2,3

14:15 podwieczorek

Kaszka mann na mleku z musem jabłecznym, woda mineralna (1,2,3)

14:15 podwieczorek

Budyń czekoladowy na mleku, gruszka, woda mineralna (1,2,3)

14:15 podwieczorek

Bagietka razowa z masłem, jajkiem gotowanym, korniszon, sok pomidorowy, jabłko (1,2)

14:15 podwieczorek

Jogurt z owocami, herbata ziołowa (1, 2, 3)

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
8:15 śniadanie

Płatki owsiane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, marchewka w słupkach, kakao (1, 2)

8:15 śniadanie

Piecz. mieszane z masłem, pastą z makreli z białym serem i przec. pomidorowym, ogórek kwaszony, kawa Inka,  (1,2)

8:15 śniadanie

Grahamka z masłem, pasztetem, ogórek zielony, herbata z miodem i cyt. (1, 2, 3)

8:15 śniadanie

Płatki jęczmienne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem i pomidorem, kakao (1, 2)

8:15 śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo miesz. z masłem, dżemem malinowym, marchew, kalarepa, bawarka (1, 2)

10:00 sok owocowy 10:00 sok owocowy 10:00 sok owocowy 10:00 sok owocowy 10:00 sok owocowy
11:30 obiad

Zupa fasolowa z białą kiełbasą krakowską i majerankiem. Pierogi leniwe z białym serem, marchewka z jabłkiem, kompot owocowy (1, 2, 3, 6)

11:30 obiad

Rosolnik z warzywami, z. pietruszka. Sznycelki z indyka, ziemniaki duszone, surówka z białej kapusty z kukurydzą, banan kompot owocowy (1, 2, 3,4)

11:30 obiad

Zupa kalafiorowa ze śmietaną i z zieloną pietruszką Risotto z warzywami w pomidorach, jabłko, kompot owoc. (1,2,3,4)

11:30 obiad

Zupa pomidorowa z ryżem, z. pietruszką. Kotlet schabowy, ziemniaki duszone, modra kapusta sałata, woda mineralna (1, 2, 3, 4)

11:30 obiad

Barszcz z jarzynami, z. pietruszka. Klopsiki z mintaja, ziemniaki puree, surówka z kwaszonej kapusty i marchewki, jabłko, kompot owocowy (1,2,3,6)

14:15 podwieczorek

Piecz. mieszane z masłem, wędliną drobiową, pomidor, herbata z miodem i cytryną (1,2,3)

14:15 podwieczorek

Jogurt z owocami, wafel ryżowy, herbata ziołowa (1,2,3)

14:15 podwieczorek

Galaretka z owocami i sosem waniliowym, woda mineralna (1,2,3)

14:15 podwieczorek

Budyń waniliowy na mleku z brzoskwinią, sok owocowy (1,2,3)

14:15 podwieczorek

Krem czekoladowy z białego sera, wafel tortowy, gruszka herbata ziołowa (1, 2, 3)

 

 

Alergeny pokarmowe:

 
Przedstawiamy najczęściej spotykane alergeny pokarmowe. W celu ułatwienia dla Państwa informacji do każdego alergenu pokarmowego została przypisana cyfra porządkowa, która została umieszczona na jadłospisie:

 

 

1. Mleko oraz jego przetwory                 2. Gluten             3. Jajka i produkty pochodne            4. Seler       5. Gorczyca, musztarda                  6. Ryby i produkty pochodne            7. Ziarno sezamu                  8. Rośliny strączkowe 9. Orzechy ziemne 10. Łubin   11. Soja

 

  1. Pieczywo mieszane to chleb razowy z nasionami (słonecznik, siemię lniane), chleb orkiszowy i chleb pszenno-żytni.
  2. Napoje podawane do posiłków słodzone są miodem naturalnym.
  3. Stosujemy tylko przyprawy naturalne i sól o obniżonej zawartości sodu.
  4. Podawane wędliny (szynka, polędwica) zawierają powyżej 90% czystego mięsa – na przykład: parówki 93%, kiełbasa krakowska 130%
  5. Zupy przygotowywane są na wywarze warzywnym i mięsie drobiowym bez przypraw zawierających glutaminian sodu.
  6. Zachęcamy do regularnego zjadania surowych warzyw i owoców w trakcie każdego posiłku.

Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© Wszystkie prawa zastrzeżone. Piotr Tenderowicz 2014